Træpiller til pejs – køb billige træpiller af høj kvalitet til din pejs

Har du en pejs, så bør du overveje at anvende træpiller til pejs. Træpiller til pejs er en effektiv fyringsmetode, som på kort tid sikrer en behagelig temperatur i dine stuer.

Har du en pejs i dit hjem, så bør du overveje at skifte fra almindelig brænde til træpiller. Træpiller til pejs er over de senere år blevet en stadig mere almindelig fyringsmetode, hvilket især kan tilskrives træpillernes meget høje brændværdi.

Derudover er træpiller særdeles lette at håndtere samtidig med, at de er billigere end traditionelle energiformer såsom naturgas, olie og kul. I dette indlæg vil du kunne læse mere om træpiller til pejs, og hvordan du kan drage fordel af dette nye fyringsmiddel.

Fordele ved træpiller

Træpiller er et yderst kompakt produkt, hvilket resulterer i en meget høj brandværdi, som i de fleste tilfælde ligger på mellem 4300 og 4800 kcal/kg. En anden grund til, at træpiller til pejs brænder så godt, er, at de har et lavt svovlindhold på ofte højst 0,05 procent. Endelig brænder træpiller også så godt, fordi de har et meget lavt vandindhold på blot 6-10 procent.

Derudover er træpiller særdeles lette både at opbevare og at arbejde med. Dette skyldes blandt andet det lave askeindhold på under 1 procent, som både sikrer en høj grad af forbrænding, og at dit oprydningsarbejde efter træpillerne holdes på et minimum.

Træpiller til pejs

Træpiller til pejs kan i Danmark fås i primært to varianter: 6-millimeter træpiller og 8-millimeter træpiller. Kvaliteten for begge træpille-typer er den samme, og det eneste forhold, du skal være opmærksom på, er hvilken slags pille, dit fyr fungerer bedst med. Tjek her manualen for dit pillefyr eller kontakt eventuelt din pillefyrsforhandler.

Prisen på danske træpiller ligger typisk mellem 1600 og 2200 kroner for lidt under ét ton træpiller – hvad enten det er 6-millimeter eller 8-millimeter træpiller. Såfremt du gerne vil spare på energi-udgifterne, så kan du eventuelt prøve at finde gode tilbud på træpiller hos tyske forhandlere syd for grænsen. Her kan du ofte finde priser for omkring 1 ton træpiller mellem 1500 til 1800 kroner – med andre ord markant billigere end hos danske forhandlere.

Pillerne kan bestilles enten på én stor palle; som individuelle sække; eller i en stor big-bag. Såfremt du bestiller træpiller som palle eller big-bag, så vil forhandleren som regel også bringe træpillerne ud til din adresse for dig.