Træpiller til fyr – brug træpiller til dit fyr og opnå en hurtig og effektiv husopvarmning

Opvarmes dit hus med et fyr så overvej at skifte til træpiller til fyr. Træpiller til fyr er en både effektiv og miljøvenlig fyringsmetode, som samtidig er billigere end traditionelle energiformer såsom olie, kul og naturgas.

Anvender du et fyr med biobrændsel i dit hjem, så bør du overveje at begynde at bruge træpiller. Træpiller til fyr er over de seneste år blevet mere og mere populært blandt danske forbrugere af biobrændsel. Dette skyldes i særdeleshed, at træpiller er billige, nemme at anvende, har en stor brændværdi og en meget begrænset udledning af forurenende stoffer.

I dette indlæg vil du få god og præcis information om træpiller til fyr, og hvilke faktorer du især skal holde øje med, når du køber dine træpiller.

Gode grunde til at købe træpiller til fyr

Bruger du et biobrændselsfyr i dit hjem, så er der mange gode grunde til at skifte til træpiller. Træpiller koster ganske vist lidt mere end lignende former for biobrændsel, men til gengæld brænder de også langt mere jævnt. Dette betyder, at træpiller sammenlignet med andre biobrændselsprodukter har en meget høj forbrændingsgrad med en askeprocent, som normalt ikke overstiger én procent.

Disse forhold betyder, at den lidt højere pris for dine træpiller hurtigt er tjent hjem igen gennem træpillernes høje brændværdi og den tid, du sparer ved at anvende et træpillefyr, som i høj grad kan ’passe sig selv’, uden at du behøver at tjekke eller justere forbrændingsprocessen alt for ofte.

Forskellige former for træpiller til fyr

Det første du skal overveje, når du køber træpiller til fyr, er træpillernes størrelse. Standardstørrelserne i Danmark er henholdsvis 6 og 8 millimeter i diameter, og forskellige fyr fungerer bedst med forskellige størrelse træpiller. 6- og 8-millimeter træpiller har den samme kvalitet, så det eneste, du skal gøre, er at slå op i manualen for dit fyr og finde ud af, hvilken størrelse piller dit fyr er designet til at skulle anvende.

Når du inspicerer forskellige træpiller, skal du desuden sørge for at vælge dem, som er rene, hårde og uden smuld. Billige træpiller indeholder tit jord, sand og lignende urenheder, og dem skal du prøve at undgå, da de forringer brændværdien og forbrændingsprocessen. Dette vil efterlade mere slagger og aske samtidig med, at det kan resultere i tilsodning af din skorsten.

Endelig kan smuld også resultere i regelmæssige driftsstop på grund af tilskodning. Overordnet set er træpiller en særdeles nem og effektiv fyringsform, og så længe du holder øje med disse forhold, når du køber dine træpiller, er du godt på vej mod et dejligt opvarmet hus vha. økonomi- og miljøvenlige træpiller.