Træpiller til brændeovn – anvend træpiller til brændeovnen og spar på energi-udgifterne

Har du en brændeovn så kan du med fordel anvende træpiller til din brændeovn. Træpiller til brændeovn er en stigende populær fyringsmetode, som pga. træpillernes brandværdi vil opvarme dine rum på meget kort tid.

Har du en brændeovn, så overvej at fyre med træpiller. Træpiller til brændeovn er et stærkt produkt med en konstant høj brandværdi. Derudover er træpiller særdeles lette at anvende og har en meget høj forbrændingsgrad, hvilket betyder, at mængden af aske er langt mindre end ved anvendelse af traditionel brænde.

Denne artikel vil forklare mere om træpiller til brændeovn, og hvordan du især kan drage fordel af træpiller i forbindelse med din husopvarmning.

Hvad er træpiller?

Træpiller er en vare, som hovedsageligt består af komprimeret savsmuld og lignende restprodukter i forbindelse med arbejde med træ. Træpiller er særdeles kompakte, hvilket betyder, at de har en langt højere brandværdi end traditionel brande. Træpiller har et meget lavt vandindhold på højst 10 procent og har et særdeles lavt askeindhold på typisk ikke mere end 1 procent.

Træpiller bruges både i forbindelse med opvarmning af private hjem såvel som ved fyring på kraftværker og i andre industrielle sammenhænge.

Træpiller til brændeovn

I forbindelse med træpiller til brændeovn så har danske forbrugere to foretrukne typer af træpiller: Dem med en diameter på 6 millimeter og dem med en diameter på 8 millimeter. Kvaliteten af træpillerne er den samme, men nogle brændeovne fungerer bedst med den ene slags, og nogle brændeovne bedre med den anden slags. Kontakt i denne forbindelse din brændeovnsforhandler for at høre, om 6- eller 8-millimeterstræpiller er det bedste for din ovn.

Træpiller til brændeovn kan købes hos en bred vifte af danske forhandlere. Prisen for en palle træpiller på lidt under tusind kilo vil som oftest være på mellem 1600 og 2200 kroner. Hvis du gerne vil spare lidt penge, så kan du eventuelt bestille dine piller hos tyske træpille-forhandlere i Flensborg, som pga. en lavere momssats ofte har priser på en palle træpiller på mellem 1500 og 1800 kroner.

Er din brændeovn en moderne træpille-brændeovn, så vil ovnen have et moderne brændselsmagasin med plads til mellem 10 og 30 kilo træpiller. Dette svarer til 1-3 dages forbrug af træpiller ved medium ydelse.

Fordelen ved disse træpille-brændeovne er især, at du ikke som med almindelige brændeovne skal holde nært øje med forbrændingen af dine træpiller. Derudover har træpille-ovne som regel et indbygget termostat og eltænding, hvilket giver automatisk justering ved optænding og ændring af ovnens brandniveau