Hvordan træpiller laves – alt hvad du behøver at vide om, hvordan træpiller laves

Bruger du træpiller som opvarmning, så læs mere om hvordan træpiller laves. Denne artikel giver dig grundig og præcis information om, hvordan træpiller laves og hvilken slags materiale, træpillerne består af.

En stigende populær brændselsmetode er anvendelse af træpiller. Imidlertid er der ikke mange som ved, hvordan træpiller laves. Denne artikel vil forklare mere om. hvordan træpiller laves, og hvad hemmeligheden er bag dette ekstraordinært gode brændstof.

Hvordan træpiller laves – the basics

Træpiller er produceret ved at sammenpresse træ, som allerede har været igennem en hammer-mølle, der har omformet træet til en dej-lignende masse. I forbindelse med sammenpresningen vil træet passere gennem en smal tragt. Denne sammenpresning vil øge træets temperatur, hvorefter stoffet lignin vil frigives. Dette stof vil fungere som en naturlig lim, som vil gøre træpillerne mere kompakte, når de igen er blevet nedkølet.

Træpiller er et ekstremt energiholdigt brændselsprodukt, og undersøgelser viser, at de ressourcer, som går ind i produktionen og transporten af træpiller, kun udgør 2 procent af den samlede energi i pillerne.

Hvordan træpiller laves – vandindhold, træarter og miljømæssige forhold

En af grundene til, at træpiller er så effektivt et brændselsprodukt, er, at de har et meget lavt vandindhold på mindre end 10 procent. Derudover har de en ekstremt høj tæthed med en vægt på mere end 1 ton per kubikmeter træpille. Derudover støver træpiller meget lidt og producerer kun en begrænset mængde aske sammenlignet med almindelig brænde.

Med hensyn til hvilken slags træ som er bedst, så kan næsten al slags træ anvendes i produktionen af træpiller. Det er dog her afgørende, at din træpresser er at relativt ny dato, således at den er i stand til at regulere sammenpresningen alt efter de forskellige træsorters karakteristika.

Al træ, som anvendes til træpiller, er ubehandlet træ, der ikke er blevet anvendt til noget tidligere. Det er i denne forbindelse ikke tilladt at anvende genbrugt træ og lignende udefrakommende elementer. Især skal man her undgå at anvende træ, som tidligere har været malet eller på anden måde overfladebehandlet. For det første for at undgå uønsket forurening, når træpillerne brændes af. Og for det andet for at sikre, at alle træpiller brænder med den samme intensitet og den samme hastighed. Træpiller er generelt en særdeles miljøvenlig form for brændsel, som sikrer dig, at du trygt kan opvarme dit hus med god samvittighed.