Hvad er træpiller? Få svar her på alle dine spørgsmål om træpiller

Anvender du træ til opvarmning af din ejendom, så lær mere om hvad er træpiller. Få svar på hvad træpiller er, og hvordan træpiller med fordel kan benyttes, når du skal have opvarmet dit hus.

Træpiller er et brændstof som i stigende grad er blevet moderne over de senere år. For det første fordi de leverer et nemt og effektivt alternativ til traditionel brænde. Og for det andet fordi træpiller er en billig løsning, som ikke vil koste dig det hvide ud af øjnene. Denne artikel vil fortælle mere om hvad træpiller er, og hvordan du kan drage fordel af dem i dit hjem.

Hvad er træpiller lavet af?

Træpiller er typisk lavet af komprimeret savsmuld og lignende restprodukter i forbindelse med bearbejdning af træ. Nogle gange kommer træpiller også fra beskæring af træer og afskårne grene i forbindelse med fældning af træer. Træpiller er således ikke bare et effektivt, men også miljøvenligt produkt, som sikrer, at alle restprodukter i forbindelse med arbejde med træ bliver brugt til noget fornuftigt.

Hvad er træpiller brugt til?

Træpiller produceres i mange forskellige modeller og udgaver. Dette betyder også, at træpiller kan bruges som brændsel i mange forskellige sammenhænge, hvad enten du har brug for brændsel til kraftværker eller blot dit private hjem. Træpiller er ekstremt kompakte og har et meget lavt fugtighedsniveau, hvilket betyder, at deres forbrændingseffektivitet er meget høj.

Hvad er træpiller opbevaret i?

En anden fordel ved træpiller er deres beskedne størrelse og ensartede form. Dette gør dem i modsætning til almindelig brænde særdeles lette at opbevare indendørs med minimal rengøring til følge. Træpiller kan opbevares i plastictønder, plasticposer og lignende simple opbevaringsredskaber under tørre forhold.

Yderligere betyder deres beskedne størrelse, at træpiller med lethed kan anvendes i industrielle maskiner og industrielle produktionsprocesser. Derudover er træpiller særdeles nemme at transportere og kan med lethed ’sprøjtes’ direkte fra en tankbil over i en silo, container eller hvor enten, kunden ønsker at få afhændet sine træpiller.

Inden for de seneste år er der blevet udviklet en lang række brændeovne, som fungerer specielt godt med træpiller. Med de stadig stigende priser på fossile brændstoffer betyder dette, at træpiller over de kommende år kan forventes at blive en stadig mere populær metode til at opvarme ens hjem på – både fra et økonomisk såvel som et miljømæssigt perspektiv.