Fyringsteknik til træpiller – find den rette fyringsteknik til træpiller

Bruger du træpiller som husopvarmning så få mere information om den korrekte fyringsteknik til træpiller. At have den rette fyringsteknik til træpiller er altid vigtigt, når du skal have det maksimale ud af pillerne.

Træpiller er en brændselsmetode, som bliver mere og mere populær. Imidlertid er der mange, som ikke ved, hvilken fyringsteknik til træpiller, som er bedst at anvende. Denne artikel vil forklare mere om nogle af de mest typiske teknikker inden for afbrænding af træpiller.

Fyringsteknik til træpiller – de forskellige kategorier

I forbindelse med fyringsteknik til træpiller, så kan det især opdeles i de følgende hovedkategorier: Kompaktkedler, ovne og løse stokere med eller uden magasin.

Kompaktkedler

Kompaktkedler kaldes også for stoker-kedler og er kendetegnet ved, at kedlen, fyringssystemet og brændselsmagasinet er sammenbygget i én kompakt enhed. Hele enheden er her designet, så at de enkelte elementer er nøjagtigt afpasset efter hinanden. Dette lyder måske naturligt nok, men er ikke altid tilfældet, når f.eks. en løs stoker-ovn kobles på en eksisterende kedel.

Nogle, men ikke alle, kompaktkedler er bygget således, at de kan afbrænde ikke bare træpiller, men også flis og korn. Når du skifter mellem de forskellige brændselsformer, så skal du dog som regel også huske at omstille styreenheden, så den passer til den aktuelle brændselsform. Kompaktkedler koster typisk fra 45.000 kroner og opefter.

Stokere og ovne

En anden mulighed i forbindelse med fyringsteknik til træpiller er at udskifte din oliebrænder med en løs stoker-ovn, som herefter påsættes din eksisterende kedel. Disse stokere med integreret magasin er ofte en god og effektiv løsning, såfremt kedlen er i god stand og har en fyringsgeometri, som passer til afbrænding af træpiller. Derudover skal du naturligvis også huske at tjekke, at den valgte stokers dimensioner passer til kedlen. Prisen på disse stokere uden integreret magasin er som regel på 15.000 kroner og opefter.

Derudover kan du i forbindelse med fyringsteknik til træpiller også overveje at investere i løse stokere uden magasin. Den primære fordel ved disse stokere er, at installationen er relativt enkel og kræver mindre plads end en stoker med integreret magasin. Prisen på disse stokere er typisk fra 16.000 kroner og opefter.

Endelig kan du også anvende pilleovne i forbindelse med afbrænding af dine træpiller. Disse er beregnet til opstilling i opholdsrum og er typisk en langt hurtigere og mere effektiv måde at opvarme dit rum på end traditionelle brændeovne.