Fordele ved træpiller – find ud af alle fordelene ved at anvende træpiller

Er du interesseret i træpiller så få god og præcis information om de forskellige fordele ved træpiller. Du vil i denne tekst kunne læse mere om de mange fordele ved træpiller, og hvilke fordele du som forbruger især kan drage fordel af.

Træpiller er et brændstof, som inden for det seneste årti er blevet en stadig mere populær løsning til opvarmning af danske husstande. Grundene er da også lige så indlysende, som de er mange: Træpiller er billige, de er lette at transportere, og de er nemme at anvende samtidig med at miljømæssigt skadelige stoffer er holdt på et minimum.

Denne artikel vil give dig en grundig indføring i de forskellige fordele ved træpiller, og hvilke fordele du som forbruger især vil kunne drage fordel af.

Fordele ved træpiller – den billige løsning

En af de væsentligste fordele ved træpiller er, at de er en forholdsvis billig løsning sammenlignet med traditionelle opvarmningsløsninger såsom olie, kul og naturgas. I modsætning til for 10 år siden er der i dag et stort og bredt udvalg af danske sælgere af træpiller. Dette har bevirket, at priserne på træpiller er faldet kraftigt, samtidig med at udbuddet af træpiller af høj kvalitet er steget. Således koster 1000 kilo træpiller i dag typisk ikke mere end 2000 kroner. Disse træpiller er som oftest i formatet 6 eller 8 milimeter og er kendt for deres høje og stabile brandværdi.

Træpiller er en nem og effektiv opvarmningsmetode

Yderligere fordele ved træpiller er, at de er et både nemt og effektivt alternativt til opvarmning af dit hus sammenlignet med traditionelle energiformer. For det første er træpiller nemme at arbejde med og kræver ikke nogle specielle hensyn udover at skulle opbevares på et tørt sted. Træpiller kan som regel leveres på din privatadresse af din leverandør, og hvis du gerne vil afhente dine træpiller selv, så kan de altid transporteres hjem i enkle sække, som er lette at håndtere.

Derudover er træpiller et særdeles effektivt fyringsredskab, som via dit træpille-fyr kan opvarme huset på lige fod med traditionelle energi-former såsom kul, olie og naturgas. En alternativ metode er at erstatte din brændeovn i stuen med en træpille-ovn. Gevinsten ved dette er, at træpiller er langt lettere at optænde og håndtere end traditionel brænde, og at de ikke på samme måde som almindelige brændestykker griser dine indendørsarealer til.

Træpiller er godt for miljøet

Slutteligt kan du anbefales at anvende træpiller, fordi de er en energiform, som – især sammenlignet med traditionelle energiformer – har et meget begrænset udslip af miljøskadelige stoffer.

Det vigtige er her, at du sørger for, at dine træpiller forbrændes så fuldstændigt som muligt. Hvis det ikke sker, så vil gasserne fra træpillerne frigive miljøskadelig kulmonoxid. Tricket er her at opnå den rette blanding af luft og brændsel, således at du sikrer, at du opnår en så komplet forbrænding som muligt af dine træpiller og de gasser, som de frigiver