Distribution af træpiller – få styr på distributionen af dine træpiller

Vil du gerne bestille træpiller, så lær mere om distribution af træpiller i denne artikel. Distribution af træpiller er en professionelt proces, som sikrer, at dine træpiller leveres på den mest hensigtsmæssige måde.

Benytter du træpiller til at opvarme dit hjem eller din kontorbygning, så har du med garanti også stødt på forhold vedrørende distribution af træpiller. I denne artikel vil vi forklare mere om forskellige metoder inden for distribution af træpiller og hvilken distributionsform, som vil passe dig som forbruger bedst.

Distribution af træpiller – forskellige leveringsformer

En af de største fordele ved træpiller er, at de kan transporteres både i løs vægt og i indpakket stand. Dette gør distribution af træpiller særdeles let for såvel transportør som modtager. Blandt de typiske indpakningsmetoder for træpiller kan her især nævnes:

  • Små sække på op til 40 kilo
  • Store sække fra 40 kilo og op til 1200 kilo
  • Suge/blæse-bil hvor træpillerne blæses over i din silo, container eller hvor enten du ønsker, at dine træpiller skal deponeres
  • Aftipning hos kunden
  • Selvafhentning af kunden

Sække, big bags og suge/blæse-bil

Bruger du træpiller i din private husstand, så vil du som regel vælge at modtage dine træpiller i små sække på mellem 16 til 40 kilo. Små sække er samtidig også den dyreste leveringsform af træpiller pga. omkostninger ved sækkeproduktion, træpillepåfyldning og distribution. Dog er disse små sække også særdeles lette at håndtere og kræver ingen specielle hensyn mht. oplagring, så længe at sækkene er placeret på et tørt sted.

Anvender du træpiller til industriel brug, så er store sække på op til 1200 kilo – også kaldet ’big bags’ – en god og fordelagtig løsning. Dog kræves det, at du råder over det nødvendige løfteudstyr i form af en palleløfter eller en frontlæsser. Derudover kræver big bags også meget plads i fyrrummet og stor frihøjde over dit brændselsmagasin.

Et billigere alternativ end big bags er at få dine træpiller leveret vha. en suge/blæse-bil. En suge/blæse-bil er samtidig den mest populære danske løsning for levering af træpiller med en anhænger-kapacitet på helt op til 24 tons.

Selvafhentning af dine træpiller

Endelig mht. distribution af træpiller har du selvfølgelig også muligheden for at afhente dine træpiller selv. Mens denne metode sjældent er benyttet af industrien, så er det en populær metode blandt folk, som anvender træpiller til at opvarme deres private bolig.

Træpillerne kan i denne forbindelse afhentes i såvel løs vægt eller i sække. Husk, når du bringer sækkene hjem, at de er grundigt overdækkede, så at du derved undgår, at træpillerne opblødes og derved mister noget af deres brandværdi.